Oddity (2024)

Fatih Varlık
0
Oddity (2024)
İkiz kız kardeşi Dani'nin mülküne girilerek canice öldürülmesinin akabinde neler olup bittiğini öğrenmek için uğraş veren Darcy, bir yandan yas tutarken bir yandan da psişik güçlerinden medet umarak ipuçları toplamaya başlar. Kişilere ait özel eşyaları elde ederek yaşanmışlıkları deneyimleyebilen kahramanımız, Dani'nin ölümünden bir akıl hastası sorumlu tutulup cezaevine gönderilmesine rağmen gerçeklerin çok daha farklı olduğunu düşünmektedir.
Oddity (2024)
Ted'i arayarak, ortak kayıpları olan kız kardeşinin ölüm yıldönümü için bir anma gecesi yapmak istediğini vurgulayan Darcy, müsait olduğunda uğramak istediğini dillendirir. Dani'nin ölümünün ardından yeni bir hayat kuran Ted ise yeni bir kız arkadaşı olduğunu bile söyleyemeden, Darcy'i kabul etmek zorunda kalır. Büyük ve eski bir sandığı yanına alarak Ted'in malikanesinin yolunu tutan Darcy, kapıyı çaldığı andan itibaren hoşnutsuzluğunu gizleyemez. Zira Yana isimli yeni bir kız arkadaş edinen Ted, bir nevi kız kardeşinin anısına hakaret etmektedir. Durumu yumuşatmak için devreye giren Ted, o gece Dani'yi evde yalnız bırakıp hastanede çalışmak zorunda kaldığı için çok pişman olduğunu vurgulasa da en azından katilin yanına kâr kalmadığını ve yakalandığını ekleyerek, kendisinin de bir şekilde yaşamına devam edebildiğini aktarır. Ne yazık ki bu gece de hastaneden çağrıldığı için gitmek zorunda olduğunu söyleyip, Darcy'den af dilese de kız kardeşini anmak için malikanede kalmaya kararlı oluşu sonrasında geri adım atar. Olan bitenlerden bir hayli huzursuz olan Yana ise birtakım şansızlıklar sonrasında tüm geceyi Darcy ile birlikte geçirmek zorunda kalır. Darcy'den ve getirdiği ürpertici sandıktan epeyce tedirgin olup odasına çekilip kapısını kilitleyen Yana, bir an evvel Ted'in dönmesini beklemektedir. Sandıkta, rahatsız edici tuhaf bir şeyler olduğunu sezen kahramanımız, çok geçmeden bir dizi paranormal olayın içine çekilir. Gece henüz yeni başlamıştır...

İyi; Oyunculuk ve gerilim seviyesi olarak tatminkâr, kendine has bir atmosfer barındıran, başarılı bir alternatif. Gizem seviyesi ve kurgu olarak da gayet iyi.
Kötü; Son çeyrek daha farklı olabilirmiş...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!